LEAN-e vagy?

lean

A Toyota selejt csökkentő gyártasfilozófiája a LEAN alapja. Szerintem a tulajdonosi hozzaállás, a következetesség és az emberi maximalizmus. Egyszerűsítve a józan paraszti ész.

A tulajdonos szemét szúrja a kosz a műhely sarkában, észreveszi hol és mit lehet / kellene javítani a folyamatokon, ki tekinti munkahelynek és ki melegedőnek a céget. Ha megfelelően következetes a tulajdonos, felállítja és folyamatosan fejleszti a standardokat. Próbálja összehozni a tulajdonosi és munkavállalói érdekeket. A maximalizmusa pedig nem hagyja, hogy üljön a babérokon, csak a változást tekinti változatlannak, ami miatt a korábban legjobban működő rendszereket is újra kell gondolni. Ha magadra ismersz, akkor LEAN vagy.

Kisvállalati környezetben a tulajdonos személyesen LEAN, nagyvállalatoknál a management megbízásából tevékenykedik a belsős vagy külsős független csapat. Vagy csak valaki megnyeri ezt a projektet a napi feladatai mellé.

Ahol nem igy gondolkodnak a tulajdonosok, azaz nem LEAN-ek, az a cég hosszú távon nehezen marad fenn piaci verseny körülmények között.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s