TAXIFY az új UBER?

Az UBER romjain Budapesten is megjelent a Taxify. A sofőrök egy része korábban UBERezett, kísértetiesen hasonlít a mobilos app is. Jó ez nekünk?

Pár nappal az UBER megszűnése után hallottam a Taxify-ról, a neten alig találtam róluk valamit. Múlt héten újra rákerestem, működik az app, beregisztráltam. Néztem pár napig, voltak elérhető autók. Amikor rendelni akartam első két alkalommal sajnos egy sem volt elérhető, harmadikra sikerült csak, egy kevésbé frekventált időpontban. A rendelés folyamata teljesen megegyezik az UBER-es rendszerrel.

Ami más az UBER-hez képest, hogy van hivatalos taxióra, így párhuzamosan számol fuvart a két rendszer. Fura az volt, hogy rövid távra az app 1.540 forintot számolt, a taxióra 1.720-at. A taxióra a törvényes mérőműszer, ezért az app-on hozzáadott a sofőr 180 forintot a viteldíjhoz, hogy szinkronba kerüljön a két elszámolás. A bankkártyás fizetés az apphoz kapcsolódik, ezért ez a lépés kikerülhetetlen, viszont csalódás volt, hogy ekkora a különbség és a drágábbat kell kifizetnem.

Elég vonzó lesz az app és az UBER-ben tapasztalt baráti légkör a hagyományos taxik ellen? Vagy az UBER tényleg csak azért ment jól, mert kb.: 30%-al volt olcsóbb?
Ti mit gondoltok?

 

2 gondolat “TAXIFY az új UBER?” bejegyzéshez

  1. Nekem ez alapján nem jött meg a kedvem hozzá. Ez a két órás rendszer elfogadhatatlan szerintem.
    Az uberrel nem taxi, hanem saját autó és bkv helyett jártam, ezt max. taxi helyett venném igénybe, ha minden kötél szakad.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s