Szúrja a szemed, hogy a minisztériumok 10+ milliós luxusautókat vesznek? Aprópénz!

Eltörpül amellett az eszeveszett túlköltekezés mellett, ami az önkormányzati rendszer széttagoltságából ered!

Egy példa gondolat ébresztőnek:

A legtöbb településen van önkormányzat saját honlappal. Milyen szép és egyedi és éljen a lokálpatriotizmus. DE, ez azt jelenti, hogy minden egyes önkormányzat feltalálja a spanyolviaszt: kiír egy közbeszerzést a grafikai tervezésre.  Rossz esetben a megvalósítás külön tender. A tender kiírás már maga egy horror, mert csomó adminisztráció.  Lefolytatják a közbeszerzést, jöhetnek a látványtervek, a kiválasztás az elkészítés. És ezt végig csinálja minden budapesti kerület, magyarországi nagyváros, kisváros, község, falu.

Hogyan néz ki ugyanez a multi világban?

A központ valahol a világban kiír EGY tendert, és ezt a designt, menüket, funkciókat használja a világon  az összes kirendeltség. Feltöltik lokális tartalommal, de egységes a kinézet.

Mit csinál a blogos világ?

Egységes alapstruktúrájú sémákat készítenek a blogszolgáltatók, mint a WORD PRESS, amit a felhasználók saját ízlésük szerint testre szabnak.

Simán kiírhatna a megfelelő minisztérium egy weblap tendert, ami különböző sémákat tartalmaz, az önkormányzatok, költségvetési szervek, háttér intézmények, kórházak, iskolák pedig ezeket használva kialakítanák a nekik tetsző egyéni arculatot. Milliárdokat lehetne csak ilyen apróságokkal spórolni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s