Internetes vásárlás – pick-pack

Vásároltam a neten pár hete és meglepődve vettem észre, hogy egy teljesen újfajta árutovábbítási rendszer alakult ki, ez a “Pick Pack Pont“. Eddig hasonló esetekben futár, posta hozta ki vagy mintaboltban tudtam átvenni a neten rendelt csomagot. A Pick Pack Pont meglévő üzlethálózatokat, benzinkutakat, újságosokat használ átadási pontként.

Megrendeled az árut a neten, kiválaszthatod, hogy futár hozza ki vagy érte mész egy útba eső Pick Pack Pontba, stb. Utóbbi esetén ki tudod választani a hozzád legközelebb eső átvételi pontot, ahonnan e-mailban és/vagy sms-ben értesítenek, ha odaért a csomag. Én egy közeli benzinkutat választottam, ahol kicsit még gyakorlatlanul, de elvégezték az átadás átvételi adminisztrációt. Kártyával fizettem ki a csomag értékét utánvéttel a benzinkút pénztárgépén keresztül, tehát az elszámolást is megoldották a háttérben.

Logisztikai szempontból hatékony megoldás, mivel egy feladóhelyről nem az összes megrendelő lakásához, munkahelyéhez kell futárral egyesével szállítani, hanem az átvételi pontokhoz több csomagot is eljuttatnak egyszerre. Épp ezért gondoltam volna, hogy a Pick Pack pontos rendelés olcsóbb, mintha futár hozná ki. Nem volt az. Ezt nem értem, de ettől még a rendszer hatékony és remélhetőleg olcsóbb alternatívája lehet a futáros kézbesítésnek a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s