Belvárosi parkolás könnyedén?

Ki szeret napközben a belvárosban parkoló helyet keresni? Sejtem hányan.

A belvárosi 440Ft-os óránkénti díj mellett 10-15 percet keresgéléssel tölteni szívás, közben a fogyasztás is felugrik az égbe a dugóban totyogástól. Az idegességről ne is beszéljünk. Alternatíva a parkolóházi kb.: 500 forint / óráért, bár a belvárosban túl sok nincs.

Mi a helyzet külföldön, ahol a nagyvárosi ingatlan árak jóval magasabbak?
Londonban az utcai parkolóhelyek aszfaltjába szerelt érzékelőkkel képesek nyomonkövetni, melyik parkolóhely szabad. Ezt hozzákötötték egy okostelefonos apphoz, így az autósok az app segítségével gyorsabban találják meg a helyeket. A körúton belül 9-20h-ig szerintem minden hely foglalt, felesleges a beruházás, körúton kívül megérne egy próbát.

dsc_5263-edit

A parkolóházakban a robotizált technikáé a jövő! A rendelkezésre álló területre akár kétszer annyi autót tud a robot beparkolni a hagyományos parkolóházakhoz képest, ahol a terület kb.: fele közlekedő út. A használat egyszerű: beállunk a fogadóállomásra, pár gombnyomás és onnantól mindent a robot intéz. Gyorsabb is a parkolás, nem kell aggódnunk a karcolásoktól, szűk közlekedőutaktól.

Hatékonyabb? Igen! A kérdés az, hogy ki tudja-e termelni a robotos beruházást egy belvárosi mélygarázs pesti ingatlan és parkolási árak mellett…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s