Mol Bubi, BKV vagy saját bringa? Avagy hogyan spóroljunk a következő 6 hónapban 57ezret a BKV bérleten?

Mol Bubi6 hónapra most akciósan 8 ezer forint a bérlet, amivel 30 percnél rövidebb utak ingyen megtehetőek. 30 perc felett a 8 ezer forintos egyenlegből 3 ezer forint értékben bringázhatunk újabb feltöltés nélkül.

Előny: Bubi lefedettségen belül könnyen közlekedhetünk, nincs bringa karbantartási igény, egyszer kell regisztrálni személyesen, rendkívül közösségi szelleműnek érezhetjük magunkat

Hátrány: Bubi lefedettségen kívül drága, nincs “háztól házig” opció, esőben kevésbé vonzó

BKV6 hónapra a felnőtt bérlet 57 ezer forint. A bérlet jelentős költségtöbblet a bringás verziókhoz képes, ugyanakkor Budapesten a legszélesebb lefedettséget nyújtja.

Előny: lefedettség, minden időjárási környezetben használható, a klimatizált járművek kényelmesek kánikulában is

Hátrány: várni kell az átszállásoknál, csúcsidőben tömeg van, ritkák a járatok a fő vonalakon kívül.

Saját bringa – beszerzési ár a csillagos ég, de ha olyan bringát kerestek, amit ott is mertek hagyni az utcán lelakatolva, akkor akár 20 ezerért is kaptok használt gépet.

Előny: „háztól házig” opció, közel ingyenes közlekedés (értékcsökkenést nem számolva), saját bringa kényelme feeling.

Hátrány: tárolási nehézségek, lopásveszély, indulásnál napsütés, esőben haza „szívás”, buliba oda OK, haza ittasan balesetveszélyes / jogsi ugrik.

A kitartóknak és lelkeseknek a leghatékonyabb a saját bringa. Megfelelő öltözettel akár a teljes szezonban kiváló közlekedési eszköz.

A kényelmesebbeknek hatékony a fentiek kombinációja: saját bringa, amit pl.: szakadó esőben ott hagyhatunk kikötve és 10-es BKV tömbjegy a haza útra.

Aki otthon nehezen tudja tárolni vagy nincs bringája, főleg belvárosban közlekedik rövid távokat, azoknak a Bubi a legegyszerűbb eszköz. A Bubi jó kiegészítője lenne az autónak is, ha lenne ingyenes parkolásra lehetőség a Bubi állomások körül. Ez a Felvonulási tér és Lágymányos esetében valósul meg csak.

Az autó, közösség taxi opciók fél évre, napi használattal más költségkategóriába tartoznak, ugyanakkor alkalmi jelleggel a fenti lehetőségekkel kombinálva csökkenthetik a dugóban állás idejét, benzinköltséget, parkolásra fizetett díjak mértékét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s