Mc’Donalds – lehet még gyorsabban?

A Mc’Donalds gőzerővel fejleszt, hogyan tehetné még gyorsabbá a kiszolgálást felhasználva az érintőképernyős technológiát, okos telefonokat, elektronikus fizetési lehetőségeket.

A frankfurti reptéren ki is próbáltam az „easy order” kioszkot.

IMG_5390

Ezen az érintőképernyős rendelésfelvevő állomáson csak bankkártyával lehet fizetni. A bankkártya terminálba helyezése nélkül tapogathatjuk a képernyőt vadul, semmi sem történik. Amint érzékeli a kártyát, felugrik a menü és ki tudjuk választani, hogy  helyben ennénk vagy elvitelre rendelünk, mit szeretnénk enni, milyen extrát kérünk, beválthatjuk kuponjainkat és a rendelés ellenőrzése után indíthatjuk a kártyás fizetést. A pult egyik oldalán kialakítottak egy átvételi pontot, mely felett a monitoron figyelhetjük mikor vehetjük át a rendelésünket. Kevesen voltak az étteremben, így mire a kártyámat elpakoltam, már láttam a monitoron, hogy a rendelésem elkészült. 

Fő előnye az egésznek, hogy csúcsidőben beelőzhetjük sorban állókat, a Mc-nek előny, hogy a rendelésfelvétel emberi időigényét nullára redukálja. Még fűszerezném ezt valamilyen törzsvásárlói beazonosítással, amihez gyönyörűen lehetne CRM rendszert is társítani egyénre szabott ajánlatokkal, akciókkal, stb.

Ennél még fejlettebb az Ausztráliában működő Mymacca’s app. Letöltjük okos telefonra az appot, beütjük a saját készülékünkön mit ennénk, majd az általunk választott étteremben található QR kódot kell bescannelnünk. Ezzel validáljuk a rendelést, amit az appon keresztül vagy az étteremben a kasszánál ki is tudunk fizetni. A étterem QR kódján keresztül bekerül a kiválasztott étterem rendelési pozíciói közé a rendelésünk és már csak át kell venni.
A vásárló oldali előny itt is, hogy már az étterembe menet beüthetjük a rendelést és elkerülhetjük a sorban állást. Az étterem azon túl, hogy a rendelésfelvétel munkaigényét megspórolja, még a frankfurti példában bemutatott komplett „easy order” kioszk kiépítésének költségétől is megszabadul.

Vajon miért telepítik Németországban az első generációs megoldást, amikor létezik fejlettebb verzió, ezt nem igazán értem. Kíváncsian várom Magyarországra melyik ér el először és mikor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s