Vegyük át a világhatalmat…

…a fogyasztói szokásaink tudatosabbá tételével. Mire gondolok?

90+%-ban a klímaváltozásért felelős CO2 kibocsátás forrása a fosszilis energiahordozók elégetése: szén, olaj és gáz. Ezekből elektromos áram termelés és fűtés (49%), közlekedés (20%), ipari gyártás (20%), minden más 10%.

Az egyén tudatos fogyasztása a megoldás! Tudjuk csökkenteni az energiafogyasztásunkat akár a következő perctől? IGEN! Fogyasszunk kevesebb áramot, csak ott kapcsoljunk este lámpát, ahol tartózkodunk, vegyük vissza a fűtést/hűtést 1-2 fokkal, közlekedjünk akár 5-10km/h-val lassabban, utazzunk belföldre vagy közelebbi desztinációkra, hazai termékeket vásároljunk (az import hosszabb szállítást igényel), stb. Ezzel tudjuk kisebb kibocsátásra bírni a globális vállalatokat.

Példa: ha az a trendi fogyasztói magatartás, hogy kisebb fogyasztású autókat veszünk, akkor a nagymotoros (2-3.000+ccm) autók rárohadnak a kereskedőre, a gyártóra, végül kisebb és/vagy gazdaságosabban üzemeltethető, környezetbarátabb autókat fognak gyártani, mert veszteséges lesz minden egyéb.
Az elektromos autózás is csak akkor jó, ha megújuló energiákat használunk, nem szenet égetünk el villamos energia gyártására távolabb a várostól.

Ha szeretnénk, hogy maradjon valami a bolygóból idősebb korunkra és/vagy a későbbi generációknak, akkor ne várjunk a törvényhozókra, MOST kezdjünk el kevesebbet fogyasztani! Most vegyük át az irányítást a politikusoktól és nagyvállalatoktól azzal, hogy tudatosan és kevesebbet fogyasztunk! Extra bónusz, hogy az alacsonyabb energiafogyasztassal havonta tízezreket spórolhatunk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s