Papírmentes parkolás Padovában

A legtöbb parkolóba ha behajtunk, az automata kiadja a parkolójegyet, leparkolunk, eltesszük a parkolójegyet, fizetünk a parkolás végén és kihajtunk. Ez így elég egyszerű és nemzetközileg is megszokott. Több budapesti parkolóban már évek óta működnek rendszám felismerő rendszerek, így a papír jegyre csak a fizetéskor van szükség. Ennél lépett eggyel tovább a Padovában látott rendszer.

Behajtáskor felnyílt a sorompó, behajtottunk és leparkortunk. A városnézés után visszamentünk, egy automatánál be kellett gépelni a rendszámom, az automata megmutatta a behajtási képet, rendszámmal, kocsival együtt, rá OK-ztam, hogy igen, ez az én kocsim, bankkáryával kifizettem a díjat és kihajtáskor felnyitotta a sorompót az automata. A magyar rendszám felismerése is flottul ment.

IMG_6439

Ez így nagyon szép és hatékony, kíméljük az erdőket is. A tájékoztatás viszont kevésbé ment flottul. Egy óriási táblát raktak ki a sorompónál a rendszer használatáról, amit az emberek látszólag nem olvasnak el, mert csak amíg fizettünk 2-3-an jöttek oda idősebbek, hogy mit kell csinálni, hogy kell fizetni. Nekem is fura volt, hogy nem kapunk jegyet, de örültem, hogy végre lerakjuk a kocsit és a táblát persze én se olvastam el 🙂

Tanulság: a leghatékonyabb rendszer se megfelelő, ha nem megfelelő a kommunikációja!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s