PC vs MAC

Hosszas morfondírozás után az otthoni Windows-os PC-met Apple-re cseréltem. Tartottam tőle, hogy a több GB adatomat, hogy fogom áttölteni egy teljesen másik rendszerre, amikor a PC-ről PC-be költözés sem egyszerű. A file-okon túl a böngésző könyvjelzőit és még jó pár apróságot meg kell keresni a könyvtárrendszer egy eldugott zugában és át kell másolni az új gép azonos nevű könyvtárába, ami távolról sem volt felhasználóbarát.

Az Apple hatékony és felhasználóbarát megoldása a költözési asszisztens program, amit telepíteni kellett a PC-n, csatlakoztatni mindkét gépet ugyanahhoz a wifihez, a Mac megtalálta a PC-t, ki kellett jelölni mit akarok átmásolni és elindítani a másolást. Ennyi.

Ez nagyon “cool” az Apple-nél, de ha megnézzük, hogy mennyibe kerül egy Apple készülék és egy PC, akkor érthető, hogy a magasabb árért többet tud az Apple. Céges használat esetén ha figyelembe vesszük, hogy mennyi munkaidőt fecsérlünk el azzal, hogy ugyanúgy működjön az új eszköz, mint a régi: hány órát tölt el az IT vagy mi a másolgatásokkal és az egy órára eső bérrel felszorozzuk, már nem is olyan nagy a különbség a PC és az Apple gép között.

Azt is látom, hogy míg a Windows-os laptopom 2-3 perc alatt állt fel, addig a Mac-nél ez az idő zéró, a fedlap felhajtása után működik. 250 munkanappal, napi egy bekapcsolással és 3 perces bekapcsolási idővel számolva éves szinten (250*3=750; 750/8=12.5 óra)  másfél munkanapot várok, hogy elinduljon a Windows. Döntéshozók, számoltok ezzel?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s