Kristóf Bá’ házi praktikái a lakosságot érintő banki díjtételek csökkentésére

Van orvosság az utalási illeték, ATM felvételi díj, kártyás vásárlásra felszámolt díj és társaik ellen!
Van amihez megadott havi netto jövedelem kell, de van ami bárkinek elérhető.

A banki költségek csökkentésének egyik módja az utalások kiváltása on-line kártyás fizetéssel. Azaz havi átutalás helyett internetes vásárlással egyenlítitek ki a közműdíjakat. A dijnet.hu több közműcéggel is kapcsolatban áll, az ELMŰ, Vodafon saját oldalán kínál kártyás fizetési lehetőséget. Így a teljes átutalási díj és az utalási illeték is kiváltható.

Az ATM készpénz felvételi díj bevezetése óta elég kézenfekvő, hogy minimalizálni érdemes a készpénzfelvételek számát és kártyával érdemes fizetni. Paypass-os kártyával még aprót se kell hordani, de ez inkább kényelmi funkció, mint költségcsökkentés.

Kötelező, casco és egyéb biztosítások megkötésénél az online kedvezmény esetenként 10-20% is lehet.

Akik fizetésüket részben utalva, részben készpénzben kapják és csekkeken fizetik be a rezsi tételeket, számukra a fenti költségcsökkentési potenciál kisebb. A csekkes befizetés elvileg ingyenes, de már több szolgáltató kedvezményt ad elektronikus befizetés esetén, így érdemes átgondolni, mely tételeket, melyik csatornán fizetitek be.

Jöhet a bankszámla csomagotok felülvizsgálata!
A fent javasolt változtatások után kiszámolhatjátok mennyiszer fogtok ATM-ből készpénzt felvenni, mekkora összeget fogtok banki átutalással külden továbbra is, milyen kártyára van szükségetek, stb. Ha ezek megvannak már össze tudjátok hasonlítani a különböző számlacsomagokat, hogy mennyibe kerülnek ezek a tételek a mostani bankotoknál és másoknál.

Akár évi több tízezer forintot tudtok így spórolni – megér egy kis odafigyelést!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s