Lakás vétel / eladás

Ha több százezer, esetleg millió forintot akartok ingatlanügynököknek adni, hogy meghirdesse a lakásotokat, ne is olvassátok tovább a cikket. Ellenkező esetben alább pár tipp, hogyan érdemes hirdetni, keresni.

ELADÁS
Net
A legfontosabb portál az ingatlan.com. Amire érdemes odafigyelni, hogy a hirdetés rövid és érthető legyen. Kép a képben hirdetési fotókat tegyetek fel, ahol egy jpg-be 3-4 kisebb képet tesztek. Kevesebbet kell így klikkelnie a vevőknek.
Hirdetőtábla
A másik fontos elem a hirdetőtábla, amit a lakás ablakába, erkélyre ki lehet függeszteni és jól olvasható az utcáról. Ahol raktam ki hirdetőtáblát, ott a jelentkezők fele a táblára írt telefonszám alapján talált meg, többek közt a vevőim is. 4-5 emeletig ez működik. Elég az „eladó” szó és a telefonszám.
Barátok
A barátoknak, ismerősöknek jelezzétek, hogy eladnátok a lakást. A Facebook megjelenése óta ez a csatorna különösen felerősödött, könnyű megosztani, továbbküldeni a hirdetést.

VÉTEL
Net
Sok lakást ingatlanos hirdet meg, ugyanakkor gyakran hirdeti ugyanazt a lakást a tulajdonos is, csak át kell nézni a bejegyzéseket. Ha megtaláljuk a tulajdonost, az ingatlanos 3-5%-os jutalékát könnyen lealkudhatjuk a vételárból. A tulajdonost felkutatathatjátok úgy is, hogy a hirdetésben szereplő utcanév, a házat, kilátást bemutató kép vagy képrészlet alapján valamint a Google térkép utcakép funkciójának segítségével beazonosítjátok a házat. Ha szerencsétek van a tulajdonos saját maga is hirdeti a lakást hirdetőtáblán a helyszínen, amit fel tudtok hívni.

Az elmentett szűrési feltételek alapján gyorsan át lehet nézni az új hirdetéseket. Amit már láttatok és nem tetszett, hamar kiszűri a szemetek. Az ingatlan.com-on a szűrési feltételek elég jól működnek, de nem minden hirdető elég tudatos a jellemzők megadásakor, érdemes tágabbra hagyni a szűréseket.

Séta a kiválasztott környéken
Járjátok körbe a preferált utcákat, különös tekintettel a tájolásra, melyik az északi, déli oldal, hányadik emeletre süt be a nap anélkül, hogy kitakarná azt a szemközti ház. A szimpatikus házak ablakában keressétek az eladó feliratot. Ha ingatlanos helyezett ki táblát, még mindig opció, hogy a neten rákerestek az utcára, hátha a tulajdonos hirdetését is megtaláljátok.
A környék felfedezése, boltok, zaj, forgalom, kitapasztalása miatt is hasznos. Külsőbb kerületekre különösen igaz, hogy érdemes egyszer a preferált környékre korán odamenni és onnan munkába menni. Lehet, hogy hétvégén 15 percre van az iskola vagy a munkahely, de hétköznap reggel lehet más a kép. És fordítva, egy közeli szórakozóhely, kocsma miatt épp a péntek, szombat éjjel mutathatja teljesen más arcát a környék.

Nektek milyen trükkjeitek vannak?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s